Erçel Kentsel Dönüşüm
Kentsel Dönüşüm Tv : 0 850 303 0 734
MOD_REGISTER_PLUGIN_ALERT

Kentsel dönüşüm başvurusu - 0543 3476920

Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır?
Kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gerekenler

Kentsel dönüşüm kapsamında, eski ve riskli binalar yıkılarak yerine daha sağlam binalar inşa ediliyor. Binalarını kentsel dönüşüme veren vatandaşlara devlet bir takım destekler veriyor. Riskli olduğu düşünülen bir binayla ilgili Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuruda bulunulması gerekiyor. Peki Kentsel dönüşüm devlet desteği ne kadar? Kentsel dönüşüm şartları nelerdir, kira desteği için istenen belgeler neler? 

Kentsel dönüşüm başvuruları, kira yardımı

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında riskli olarak tespit edilen yıkılarak yerine deprem yönetmeliğine uygun daha sağlam binalar inşaa ediliyor. Devlet kentsel dönüşümü teşvik etmek için ise vatandaşlara bir takım yardımlarda bulunuyor. Peki kentsel dönüşümün şartları nelerdir, dönüşüm kira yardımı nasıl, nereden alınır, kira yardımı alma belgeleri neler? İşte kentsel dönüşüm başvuru şartları...

Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır?

Riskli olduğu düşünülen bir binayla ilgili Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuruda bulunulması gerekiyor. Başvuru yapıldıktan sonra riskin seviyesinin tespitinin gerçekleştirilmesi için bina denetlemeleri yapılacak. Risk durumunun belli olmasıyla bina kentsel dönüşümden yararlanabiliyor.



Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları neler?

Kentsel dönüşüm alanındaki konutlarda kiracı olarak yaşayan kişiler de kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanabilmekte. Kiracılara 2 aylık kira bedeli yardımı yapılmakta. Başvuru şartları şu şekilde:

- Tahliye itibariyle en fazla 1 yıl içerisinde başvuru gerçekleşmelidir.

- Kentsel dönüşüm kira yardımı için ise belediyelere başvuru yapılır.

- Binanın kentsel dönüşüme uygun olduğuna dair belge ile başvuru gerçekleştirilmelidir.

- Özellikle yapının riskli olduğunun belgeleyen rapor ve yıkım formu üzerinden başvuru yapılmalıdır.

- Güncel tapu kaydı ve belgesi zorunludur.

- Nüfus kimlik fotokopisi üzerinden başvuru gerçekleşir.

KENTSEL DANIŞMAN
KENTSEL DÖNÜŞÜM UZMANI
EROL ÇELİK

İletişim Bilgileri

Adres: FATİH MAHALLESİ ŞEHİT GAFFAR OKKAN CADDESİ NO:5/A  34175 BÜYÜKÇEKMECE  - İSTANBUL  Tel:0 850 303 0 734   E-mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Son Eklenenler

En çok Okunanlar